Actie: Nieuwe hokken voor egels

 

De Bonte Piet vangt heel veel egels op, in 2015 zijn er 156 egels binnengebracht. Veel van de dieren die binnen komen zijn gewond of ziek.

Hoewel we er naar streven de dieren zo snel mogelijk uit te zetten, lukt dit met egels vaak niet. Als ze eenmaal opgeknapt zijn, is het vaak winter. De dieren kunnen dan niet uitgezet worden, ze moeten binnen De Bonte Piet hun winterslaap houden. Ook zijn de dieren in de nazomer – zelfs al zijn ze verder gezond – niet op gewicht. Ze zijn te mager om hun winterslaap buiten te overleven. We hebben dus altijd veel egels binnen De Bonte Piet.

de Bonte Piet

Egels zijn schattig om buiten te zien. Maar het zijn viespeuken!!!! Hun hok moet elke dag grondig gereinigd en ontsmet worden. Daarom hebben we besloten nieuwe egelhokken aan te schaffen die veel sneller en gemakkelijker schoon te maken zijn. We kunnen dan meer egels redden, omdat er minder vaak besmetting voorkomt.

De nieuwe hokken kosten € 5200.
Dat is heel veel geld.

We hebben inmiddels al ruim € 3000,- bij elkaar gesprokkeld en zijn nog op zoek naar de laatste € 2000,-

We willen de hokken graag in de zomer hebben, omdat dan de meeste egels binnengebracht worden, ook veel jongen.

Help ons het geld voor de hokken bij elkaar te krijgen.

Dat kan door een extra donatie, speciaal voor de egelhokken. Elk bedrag is welkom. Het kan door bv. in de collectebus van De Bonte Piet een bijdrage te gooien of een bedrag over te maken op rekening NL11 INGB 0005 8591 07 t.n.v. De Bonte Piet.

U kunt ook voor € 17,50 een egel adopteren.
We geven de egel dan uw naam en informeren u wanneer dit gebeurd is. Ook een schoolklas kan een of meer egels adopteren, zij kunnen dan een naam doorgeven.

Wanneer u een voor egels geschikte natuurlijke tuin heeft, mag u ook een egel bij u laten uitzetten, dit kost € 10,-. Denk eraan, een egel is geen huisdier. Hij blijft niet in uw tuin, maar gaat ook naar de buurtuinen. In elk geval moet er voldoende scharrelruimte voor hem zijn en moet hij schuilplekjes (onder een heg, in een hoop bladeren, onder een houtstapel) hebben.

ALLE BIJDRAGEN ZIJN WELKOM!!!!!! 
HELP ONZE EGELS AAN NIEUWE HOKKEN!!!