INFORMATIE

Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet heeft als doel om wilde inheemse beschermde dieren die op wat voor manier dan ook in de problemen zijn gekomen op te vangen en te verzorgen.

U moet hierbij denken aan verkeersslachtoffers, jonge dieren die door de ouders verlaten zijn, zieke dieren, botulisme slachtoffers etc. Onder deze dieren bevinden zich ook zeldzame exemplaren en dieren die op de rode lijst staan.

De dieren worden bij binnenkomst onderzocht en eventueel met medicijnen behandeld.

Er komt regelmatig een dierenarts langs om de dieren te onderzoeken en eventueel aanvullend te behandelen.

Hierachter gaat een hoop werk schuil van een geweldig team enthousiaste vrijwilligers en stagiaires die 7 dagen per week klaar staan voor de dieren. Het mooiste is wanneer het dier sterk genoeg is om te worden uitgezet en terug de natuur in kan.

Per jaar komen circa 3500 gewonde, zieke en jonge vogels, hazen en wilde konijnen in de opvang. Daaronder zitten veel beschermde soorten. Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet is uitgegroeid tot een officieel, door de Vogelbescherming erkende Vogel- en Dierenopvangcentrum in Nederland.

Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet werkt nauw samen met andere dierenopvangcentra en instellingen o.a. Dierenambulance Hoorn, Kerkuilenwerkgroep, Steenuilenwerkgroep, Vleermuizen werkgroep, Staatsbosbeheer en IVN. Ons verzorgingsgebied is West-Friesland en soms daarbuiten. De naam ‘Bonte Piet’ is afgeleid van de scholekster.

Klik hier voor het meerjaren beleidsplan van Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet.

Klik hier voor de privacyverklaring van Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet.

Voor vragen over de bestuurlijke organisatie van Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet kunt u een email sturen.

Dieren brengen

Wanneer u een gewond of ziek dier vindt kunt u dit altijd bij ons langs brengen. Wij hebben helaas niet de mogelijkheid om de dieren op te halen. U kunt ons natuurlijk altijd even bellen voor advies mocht u niet zeker zijn 0229 591856

Dieren met ernstige verwondingen

Voor dieren in nood heeft u de keuze uit twee dierenambulances in onze regio bel 06 11825306 of 0229 245353

Ons opvanghuisje voor als wij er even niet zijn……

Het is mogelijk om de dieren buiten onze openingstijden langs te brengen. Wij hebben een tuinhuis op het terrein staan waar u de dieren met een gerust hart kunt achterlaten.