Open dag 2024

Op zondag 21 april 2024 van 12.00 -17.00 uur is er een open dag bij De Bonte Piet. We heten u van harte welkom op de Broerdijk 32A in Midwoud om te laten zien wat ons werk inhoudt.

Kom zoveel mogelijk op de fiets, lopend of met het OV aangezien we maar zeer beperkte parkeerplaats hebben.

Wat is er allemaal te zien en te doen:

 

 

Kijkje achter de schermen

Neem een kijkje in de egelruimte, de vogelruimte, de voerkeuken, het bassin en de behandelkamer. Stel vragen aan de vrijwilligers en kijk mee door de microscoop waarmee we mestonderzoek doen. Het kan zijn dat niet alle ruimten toegankelijk zijn, afhankelijk van welke dieren we binnen hebben. De dieren die we opvangen leven in het wild en zijn niet aan mensen gewend en dat veroorzaakt stress wat weer niet bevorderlijk is voor het genezingsproces. We zijn tenslotte een dierenziekenhuis!

 

Loterij met mooie prijzen

U kunt tijdens de open dag op meerdere plaatsen, bv in de winkel en in de horecatent, loten kopen. De loten kosten 1 euro per stuk en u krijgt 6 loten voor 5 Euro. Daarmee maakt u kans op mooie prijzen, groot en klein, kosteloos beschikbaar gesteld door diverse bedrijven en winkeliers uit de omgeving.  Hierdoor gaat de opbrengst van de lotenverkoop in zijn geheel naar onze Wildopvang! Koop dus loten en neem leuke prijzen mee!

Hoe werkt het? Heel eenvoudig. Op uw lot staat een nummer. Check bij de prijzentafel of dit nummer gekoppeld is aan een prijs. Zoniet, helaas geen prijs. Komt het nummer wel voor dan heeft u die prijs gewonnen. Als u uw winnende nummer bij de vrijwilliger bij de tafel inlevert dan  krijgt u uw prijs gelijk mee!

Speurtocht

Voor de kinderen is er een leuke quiz met vragen over de Bonte Piet en onze dieren. Haal een vragenformulier, doe mee, lever de antwoorden in. We trekken uit de goede antwoorden 3 winnaars en die winnen een pluche egel! 

Verkoop van leuke, nuttige en/of verrassende artikelen

In de tent op de parkeerplaats is een winkel ingericht waar we allerlei artikelen verkopen met of voor de dieren die in de Bonte Piet te vinden zijn. Een deel van deze artikelen is handgemaakt door onze vrijwilligers, bv insectenhotels, vleermuiskasten, sleutelhangers en egelhuizen. Daarnaast zijn er egelsokken, vogelpindakaashouders, mokken, egelplantenbakjes, zakjes egelvoer en nog veel meer.

De opbrengsten van deze verkopen gaan direct naar De Bonte Piet. U kunt pinnen of betalen met I-deal via een QR code.

Schminken

Voor de kinderen is het mogelijk om geschminkt te worden. Er staan in onze wasruimte enkele vrijwilligers klaar om ze om te toveren.   De kosten hiervoor zijn 1,50 Euro. Haal en betaal een ticket in de winkel (in de tent), lever die in bij de schminkers!

Dierenambulance Waterland

Een van de dierenambulances die regelmatig dieren bij ons brengt is dierenambulance Waterland uit Purmerend. Ze zijn tijdens de open dag met een stand aanwezig en geven daar informatie over het werk wat zij doen.

 

IVN

IVN natuureducatie laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. IVN is met een stand aanwezig om informatie te geven over wat zij doen.

Bijen

Vrijwilliger Frenck geeft uitleg over het houden van bijen. Bijen zijn onmisbaar voor de natuur en dus ook voor de dieren die door de Bonte Piet opgevangen worden.

 

Eten en drinken in de horecatent

Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht. In de horecatent kunt u koffie, thee en  limonade krijgen met iets lekkers erbij, zoals muffins, worteltaart, cake, spekkoek. Ook is er popcorn, lekker voor groot een klein!

 

Terug naar boven